Wyjątkowy napój japonii
JAPOŃSKA ZIELONA HERBATA
Świat japońskich herbat na wyciągnięcie ręki
POZNAJ PRAWDZIWE JAPOŃSKIE HERBATY
Kuchnia japońska to nie tylko wszystkim dobrze znane sushi, czy też ramen. To coś więcej. To symfonia przenikających się smaków, które w delikatny, a zarazem niezwykle wyrazisty sposób pobudzają nasze podniebienie i kubki smakowe. Uwielbiamy japońską kulturę i pragniemy dzielić się nią z jak największą grupą osób. Dlatego też, z myślą o pasjonatach tradycji kraju Kwitnącej Wiśni, organizujemy spotkania z właścicielami japońskich herbaciarni. Tego typu wydarzenia są połączone z wykładami oraz degustacją oryginalnych herbat. Należy pamiętać, że w Japonii piciu herbaty towarzyszy pewien rytuał. Nie chodzi tu tylko o spróbowanie nowych smaków, ale przeniesienie się w świat nieznanych nam dotąd tradycji. Organizując tego typu spotkania z osobami, które najlepiej znają tajniki i historię ceremonii picia japońskiej herbaty, mamy nadzieję, że wielu z naszych Gości jeszcze bardziej przybliży się do tak ciekawej i niepowtarzalnej kultury Japonii.
Prawdziwe japońskie herbaty w Mizu
SKOSZTUJ JAPOŃSKIEJ HERBATY
W Mizu przykładamy szczególną wagę do każdego szczegółu. Pragniemy, aby nasza restauracja była harmonijnym miejscem, gdzie można spróbować pysznego sushi, ale także poznać, ciągle nam odległą, kulturę japońską. Cały czas wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom naszych Gości, aby każdy z nich mógł jeszcze lepiej poznać kulturę kraju Kwitnącej Wiśni. Dlatego też w Mizu mogą Państwo wziąć udział w jedynych w swoim rodzaju degustacjach, oryginalnych japońskich herbat. Są one do nas dostarczane wprost z Japonii, a całą ceremonię degustacji zawsze prowadzi doświadczony i dyplomowany instruktor zielonej herbaty. Podczas przygotowywanych przez nas degustacji nasi Goście mogą spróbować niezwykłych smaków zielonych herbat, a także dowiedzieć się wielu ciekawostek na temat ich właściwości zdrowotnych. Miłośnicy zielonej herbaty i kultury japońskiej mogą również podczas takich degustacji dowiedzieć się w jaki sposób należy przygotowywać zieloną herbatę, aby nie straciła ona swoich właściwości, ani niepowtarzalnego smaku.